Kuchyně

LečoMaďarská kuchyně je známá především díky velkému množství masa (převážně hovězího a věpřového) a papriky. Maďarsko bylo díky své poloze ovlivňováno mnoha okolními státy, kulturami a tedy i kuchyněmi – patrný je i velký vliv Turecka, takže maďarská jídla jsou velmi pestrá. Přesto Maďaři jí (i na české poměry) hodně bílého chleba, koupit se ale dá i tmavý. Nejznámějšími pokrmy jsou pravděpodobně guláš, lečo a langoš, které není potřeba nějak představovat. V Česku také známe čabajku a debrecínku (podle města Debrecen). Ze sladkého najdeme v Maďarsku třeba palačinky a štrúdly.

Černá káva

Co se týče pití, Maďaři milují černou kávu a jsou pyšní na svá vína – převážně ze známých regionů Tokaj a Eger; i když je v celé zemi registrováno přes 20 vinařských oblastí. Tokajská vína (aromatická, nazlátlé barvy) jsou hojně oblíbena i v České republice.